2017. december 22., péntek

Tortilla

Hozzávalók (kb. 8-10 db-hoz): 11 dkg búzaliszt + 11 dkg kukoricaliszt, 4 ek olaj (vagy 4 dkg margarin), kb. 1 dl langyos víz, 1 kk só, oregano

Töltelék: párolt csirkemell vagy sült csirkemáj, saláta, paradicsom, paprika, uborka, lilahagyma, reszelt sajt, csírák, tejföl mustárral vagy majonézzel elkeverve

A lisztet, a sót, az oreganót elkeverjük,  majd apródonként a vízzel lágy tésztává gyúrjuk a tésztát. Ezután lefedve kb. 15 percet pihentetjük.

Jól lisztezett nyújtódeszkán kb 10-12 gombócot formálunk és egyesével nagyon vékonyra kinyújtjuk és teflon serpenyőben mindkét oldalát kb 1-1 percig sütjük.
Ha a tészta hólyagosodni kezd akkor kell megfordítani.
Amint kész azonnal vagy egy fedett lábasba vagy nylon tárolóba tesszük különben kiszáradnak és nem lehet majd őket feltekerni. Van aki mielőtt zacskóba teszi még úgy melegen megkeni egy vizes ecsettel.
Lehet úgy is csinálni hogy mikor az egyik oldalát megsütöttük, fordítás után azonnal ráhalmozzuk a tölteléket és felcsavarva készre sütjük. Vagy a felcsavarás után még újra át lehet sütni kicsit a mexikói töltött lepényünket.
A tésztát előző nap is összeállíthatjuk, majd "kigombócolva", tálcán, nylon zacskóban pihenhet másnapig.
A megsütött és esetlegesen megmaradt tortilla lapokat le is lehet fagyasztani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése