Hozzávalók: 50 dkg sertésmáj (lehet csirke vagy pulyka is), 1 fej vöröshagyma, 3-4 g fokhagyma, bors, vegeta, csipet majoranna, pár szelet paprika, 2-3 babérlevél, 1 tk. paradicsompüré, 1 tk pirospaprika, só (CSAK a legvégén!)
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon kicsit megdinszteljük, majd hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, babérlevelet, végül a vékonyra felcsíkozott májat.
Kifehéredésig de max 5 percig kevergetve pirítjuk majd hozzáadjuk a borsot, majorannát. Kevés pirospaprikával meghintjük, hozzáadunk egy kevés paradicsompürét (esetleg még házi zakuszkát), zúzott fokhagymát és kevéske vízzel felöntve, fedő alatt 10-15 perc alatt puhára pároljuk. Vigyázni kell, mert ha túlsütjük a pirított májat, megkeményedik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése