2018. január 1., hétfő

Habos meggyes mákos

                                         
Hozzávalók a tésztához: 20 dkg darált mák, 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 20 dkg vaj, 1 ü. magozott meggy, 4 tojássárgája, 2,5 dl tej, 1 tk szódabikarbóna + meggylekvár a kenéshez

tetejére: 10 dkg porcukor, 4 tojásfehérje

A vajat a cukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük. 
A mákot elkeverjük a liszttel és a szódabikarbónával, majd a tejjel felváltva a vajas krémhez adjuk. Végül a lecsöpögtetett meggybefőttet belekeverjük és vajas lisztes tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben (180 fokon) kb. ½ óra alatt megsütjük. 

Kivesszük a sütőből és megkenjük meggylekvárral, majd rásimítjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Ekkor 5 percre visszatesszük, majd elzárjuk a sütőt, de még 20 percig hagyjuk száradni a tojáshabot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése