Hozzávalók a tésztához: 20 dkg darált
mák, 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 20 dkg vaj, 1 ü. magozott meggy, 4
tojássárgája, 2,5 dl tej, 1 tk szódabikarbóna + meggylekvár a kenéshez
tetejére: 10 dkg
porcukor, 4 tojásfehérjeA mákot elkeverjük a liszttel és a szódabikarbónával, majd a tejjel felváltva a vajas krémhez adjuk. Végül a lecsöpögtetett meggybefőttet belekeverjük és vajas lisztes tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben (180 fokon) kb. ½ óra alatt megsütjük.
Kivesszük a sütőből és megkenjük meggylekvárral, majd rásimítjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Ekkor 5 percre visszatesszük, majd elzárjuk a sütőt, de még 20 percig hagyjuk száradni a tojáshabot.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése