2017. szeptember 4., hétfő

Karalábé leves


Hozzávalók: kevés vaj, 1-2 nagy fej karalábé, (1-1 szál répa, zöldség), só, bors, vegeta, zöldség zöldje + a karalábé zsengébb levelei     
nokedli: 1 tojás + liszt + kevés víz, csipet só

Kevés vajon az apróra felkockázott karalábét, zöldséget, répát (ha csak a karalábé van otthon úgy is jó) sóval, borssal, vegetával megfuttatjuk, majd felengedjük vízzel és tovább ízesítjük.

Hozzáadjuk az apróra vágott zöldség zöldjét és karalábé leveleit. Mikor a karalábé megfőtt beleszaggatjuk az apró nokedliket.

Citromos, sonkás karalábékrémleves



Hozzávalók 4 személyre: 2 nagy karalábé (kb. 50 dkg), 2 szál újhagyma, olívaolaj, só, bors, vegeta, 1,5 dl tejszín, 1/2 citrom héja és leve, 10 dkg füstölt sonka, 1 kis csokor petrezselyem

A füstölt sonkát apróra kockázzuk és olívaolajon jól lepirítjuk.
Ezen az olajon az apróra felkockázzuk az újhagymával együtt megfuttatjuk. Felengedjük vízzel és só, bors, vegeta kíséretében puhára főzzük.

Ekkor egy szűrőkanálnyi karalábékockát kiveszünk belőle, a többit a tejszínnel és citromlével összeturmixoljuk.
Majd az egészet "újrarottyantjuk" az apróra vágott petrezselyemzölddel.
Tálaláskor a karalábékockákat és a füstölt sonka kockákat belerakjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése