2017. augusztus 28., hétfő

Mojito

2 pohárhoz: 1 lime és 1 citrom, 10-10 mentalevél, cukorszirup, 2x4 cl fehér rum, jégkocka (lehet zúzott is), szóda (vagy szénsavas ásványvíz)

A lime-ot és a citromot gerezdekre vágjuk és magas (long drink) pohárba tesszük őket a mentalevelekkel együtt. Hozzáadunk kb. 2-2 ek cukorszirupot (cukrot felfőzzük kevés vízben és hagyjuk kihűlni/ ha kicsit ragacsos akkor jó!) és az egészet törőfával (muddlerrel) jól összenyomjuk, hogy az ízek jól összekeveredjenek a citrusok és a menta.
Ekkor hozzáadjuk a zúzott jeget és az egészet kis szódával vagy szénsavas ásványvízzel felengedjük.
Kicsit elkeverjük, szívószálat dobunk bele (oldalát díszíthetjük lime szeletkével) és máris fogyaszthatjuk a kiváló nyári koktélunkat!

Cukorszirup aránya kb 1:1 cukor/víz.

Royal mohito
Hozzávalók: 0,5 dl fehér rum, 0,25 dl lime lé, 0,15 juhar szirup, 1 csokor menta, pezsgő
A fehér rumhoz hozzáadjuk a kinyomkodott  lime- levét, 
 mentalevelekkel együtt. Hozzáadunk a juhar szirupot és egy csokor mentalevelet, majd egy kis marék jeget adunk hozzá és az egészet jól elkeverjük, hogy lehűtsük az italt. A koktélt egy szűrőn keresztül lehűtött poharakba töltjük és kedvenc pezsgőnkkel felöntve kínáljuk. Pár mentalevél díszítésként mehet a poharakba is.
Előre is elkészíthetjük, ha  jég nélkül összekeverjük az italt és hűtőbe tesszük. másnap csak leszűrjük és mehet bele a pezsgő. Így mégjobban összeérnek az ízek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése