2017. április 2., vasárnap

Töltött meleg szendvics


Hozzávalók: szeletelt kenyér, tojás, snidling, sajt, kedvenc felvágottunk, pirospaprika, só, bors

                                                  Töltelék
Minden kenyérszelethez 1 tojást számolunk, amit sóval, borssal, pirospaprikával kikeverünk. Adunk hozzá apróra kockázott felvágottat (vagy kolbászt, sonka darabkákat, kisütött szalonnakockákat...), reszelünk bele sajtot és zöld fűszert pl. snidlinget (oregánót, zellerzöldet....).
A kenyér belsejét óvatosan körbevágjuk, hogy (egy keretként) egyben tudjon maradni a kenyér héja és lehetőleg a belseje is. Az üres kenyérhéjat pár csepp olajon 1 percig pirítjuk, majd a közepébe öntjük a tölteléket. 1 percig így sütjük, majd rányomjuk a kivágott kenyér belsejét. Ezt kicsit megnyomkodjuk, hogy a töltelék jól bele tudjon sülni, olvadni.
 


 Pár percig így sütjük, majd sütőlapát segítéségével megfordítjuk a szendvicset és a másik oldalát is megsütjük, majd még melegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése