2017. április 2., vasárnap

Kakaós csiga

Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 1 ek. cukor, kb. 3 dl tej, csipet só, 50 dkg liszt, 2 tojássárgája, 3 ek. olaj (vagy olvasztott vaj), kakaó (cukrozott), 1 tojás, kis cukros tej

Az élesztőt kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, tojássárgákat, csipet sót és annyi langyos tejet, amennyit kíván. Ekkor az olajat hozzáadva jól átgyúrjuk és kb 1 óra alatt meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük. 

Ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük olajjal (vagy olvasztott vajjal) és kakaóval megszórjuk. Felcsavarva kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Ha nagyobb csigákat szeretnénk az egész tésztát egybe tekerjük fel. Ha kisebbeket, akkor elfelezzük a tésztát és úgy feltekerjük. fel.
 

Kivajazott tepsibe tesszük, tetejét 1 felvert tojással megkenjük.
Előmelegített sütőbe tesszük, majd ha félig megsült. 1 és ½ dl langyos tejjel (2 ek. cukor + 1 cs. vaníliás cukor) meglocsoljuk és visszatolva a sütőbe készre sütjük. Kb. 20-22 csiga lesz belőle.
Természetesen töltelékként a fahéjas cukor is remek választás. Így fahéjas csigákat kínálhatunk.
         

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése