2017. március 26., vasárnap

Fekete-erdő torta


Kakaós piskóta:8 tojás, 8 ek porcukor, 6 ek liszt, 2 ek kakaópor, 1 cs. só (aki akar tehet bele 1/2 cs sütőport is, de nem szükséges)

Krém 1:       1 ü meggybefőtt,2 dl víz, 1 cs. vaníliás pudingpor,
Krém 2:       5 dl tejszín, 10 dkg cukor, 1 cs habfixáló
       díszítéshez csokireszelék

A tojások fehérjét a cukor hozzáadagolásával közepesen kemény habbá verjük. A sárgáját egyesével hozzákeverjük. A fehérjékhez apródonként hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport, vigyázva, hogy a habot lehetőleg ne törjük össze. Ezután a a tojásos keveréket dolgozzuk bele.
Vajas-lisztes kapcsos tortaformában, előmelegített sütőben világosra sütjük.
A kihűlt piskótát majd 3 lapra kell vágni.

A kémhez a meggy levét vízzel és egy csomag vaníliás pudingporral megfőzzük. Ez kell a legalsó tortalapra kenni, majd a tetejére a meggyet lerakni.
A következő lap tetejére a keményre felvert tejszínhab kerül úgy hogy maradjon a habból, mert a tortát felül és körben is be kell vonni vele.
A tejszínhabból rózsákat is nyomhatunk a torta tetejére, melynek közepébe egy-egy meggyszemet ültethetünk. Reszelt csokival díszítjük, majd hagyjuk 4-5 órát pihenni.

Update változat a la Norbi 8 személyre
Tészta: 4 db  tojás, 20 g Update zero, 2 dkg Update Master mix, 1,5 dkg holland kakaópor(20-22%-os kakaóvaj tartalmú), 1/2mk sütőpor
Töltelék/Bevonat: 6 dl cukrozatlan habtejszín, 20 g Update zero, 2 tk holland kakaópor, 2 dkg mascarpone ízlés szerint cukormentes házi meggylekvár vagy mirelit meggy
Díszítés: 2 tábla(200g) Update cake sweet tortabevonó

A piskótát a szokott módon az alapanyagokból összeállítjuk és egy 18 cm átmérőjű kivajazott sütőformában 180 C-on tűpróbáig sütjük.
Amikor elkészült, akkor egy sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd 3 részre vágjuk.
A tejszínt habbá verjük, az 1/3 részét kivesszük és abba belekeverjük a kakaóport. Ezután a sima tejszínhabot betöltjük egy habzsákba, valamint a kakaós tejszínhabot egy másikba. A tortalapra először sima tejszínt nyomunk körbe, majd cukormentes házi meggylekvárt vagy mirelit, lecsepegtetett meggyet teszünk a hab mellé. Ezután pedig jöhet a csokis hab és így tovább, amíg a tortalapot teljesen betöltjük. Majd ráhelyezzük a második lapot és annál is ugyanígy járunk el. Arra rátesszük a 3. lapot és a maradék sima tejszínhabbal bevonjuk a teljes tortát. Ízlés szerint díszíthetjük az oldalát Update Cake sweet csokireszelékkel, a tetejét habrózsákkal, meggyszemekkel vagy akár csokidíszekkel is.
A csokikosárkákhoz az Update Cake sweet bevonót felolvasztjuk és amennyiben nincs ilyen szilikon formánk, akkor erősített, fémes bevonatú bonbonkapszlikba öntjük. A felesleget kicsöpögtetjük és megvárjuk. hogy megdermedjen. Ezután öntünk bele még egy adagot, hogy erősebbek legyenek és ismét hagyjuk dermedni a hűtőben. Amikor teljesen megdermedt, akkor a külsejéről a papírt körbe leszakítjuk és készen is vannak a kosárkáink.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése