2017. március 26., vasárnap

Ökörszem


Hozzávalók: 50 dkg liszt, csipet só, 10 dkg margarin, 2 tojássárgája, 10 dkg cukor, 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 1 ek. rum
Túrós töltelék: 25 dkg túró, 1 cs. vaníliás pudingpor, 1/2 liter tej, 5 ek. cukor, savanykás gyümölcs
a kenéshez 1 tojás

Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Ez alatt a lisztbe egy kis sót és olvasztott margarint és rumot keverünk, Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a felfutott élesztőt. Lágy tésztát dagasztunk belőle. Meghintjük a tésztát liszttel és 1,5 órát pihentetjük.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A szokott módon készítjük el a vaníliás pudingot csak kicsit hígabbra hagyjuk. Mikor már (kevergetés mellet, hogy ne bőrösödjön) kihűlt, belekeverjük a túrót. Ha
szükséges pár csepp tejjel még hígíthatjuk. 

A megkelt tésztát kinyújtjuk és egy pohár segítségével közepes korongokat szaggatunk belőle.
A korongos közepét kicsit benyomkodjuk és egy kávéskanál túrós tölteléket teszünk bele. A töltelék közepébe gyümölcsöt helyezünk (ribizli, málna, meggy). 
A tepsit sütő papírral kibéleljük és ráhelyezzük a tésztát, majd a tészta szélét körbe kenjük egy felvert tojással és előmelegített sütőben világosra sütjük őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése