2017. március 26., vasárnap

Görögös csirkeragu

Hozzávalók: 40 dkg csirkemell, 4 dl tejszín, 20 dkg natúr tömlős sajt, 20 dkg feta sajt, 30 dkg koktél paradicsom, 20 dkg kígyó uborka, 10 dkg magozott olajbogyó, 1/2 citrom leve, só, bors,  oregano, 1 ek. kapor, 1 cs.tollhegy tészta

A felkockázott csirkemellet sóval, oreganóval fűszerezzük, majd elősütjük és kivesszük és lefedve félretesszük.
Ez alatt elkészítjük a ragut ill. eltesszük sós vízben főni a tésztát.
A hússütés után megmaradt zsiradékot kicsit félrehúzzuk, hogy hűljön, majd beleöntjük a tejszínt, mikor elkezd forrni, hozzáadjuk a tömlős sajtot és a fetát is.
     
Amikor az egész összerottyant, visszatesszük bele a csirkemell kockákat, a felkockázott uborkát, a félbe vágott koktélparadicsomot és az olajbogyót.
Sóval, borssal és kaporral ízesítjük. Pár csepp citromlét adunk hozzá és belekeverjük a raguba a kifőtt tésztát. Az egészet összekeverjük és kicsit még átforraljuk a görög tésztát.
       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése