2017. február 2., csütörtök

Preckedli

Hozzávalók: 1 kg liszt, 40 dkg zsír, 1 cs. sütőpor, 1 kk só, 35 dkg cukor, 4 tojássárgája, 1 citrom leve és reszelt héja, 6 ek sütő rum, kevés tejföl, kb 20 dkg dió (+cukor)

A lisztet a sót a zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sütőport.
Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját kikeverjük a cukorral, a sütőrummal, majd összegyúrjuk az elmorzsolt liszttel. Belereszeljük a citrom héját, majd a levét is hozzáadjuk, Ha a tészta nehezen áll össze, akkor 1-2 ek tejfölt adunk hozzá.
A tésztát kb. 2 cm vastagságúra kinyújtjuk, tetszőleges formákat szaggatunk belőlük.
Minden formát megkenünk tojásfehérjével, majd durvára vágott dió és cukor keverékébe forgatjuk.
Előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt világosra sütjük. Dió helyett mogyoróval vagy mandulával is nagyon finom lesz a sütemény.                          
Lezárt dobozban akár 1 hétig is eláll ez a sváb diós aprósütemény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése