2016. október 29., szombat

Erdei gyümölcsös morzsasüti (crumble)

Hozzávalók: 40 dkg fagyasztott erdei gyümölcs + 3-4 ek cukor, 1/2 tk őrölt fahéj,
Morzsa: 15 dkg liszt, 1 ek. cukor, 10 dkg vaj, csipet só, 5 dkg dió (ez elhagyható)


 A fagyasztott (vagy friss) gyümölcsökket egy tűzálló tálba rendezzük el, hintsük rá a cukrot, fahéjat és jól forgassuk össze. 
A lisztbe morzsoljuk bele a margarint,  keverjük hozzá a cukrot és egy csipet sót. Ezt a morzsalékot szórjuk a gyümölcsök tetejére, mehet hozzá dió is.
180 C-ra előmelegített sütőbe téve kb 1/2 óra alatt lefedve megsütjük, majd a fóliát levéve pirítjuk még kb 10 percre visszatoljuk a morzsasütit, más nevén a crumble -t.
Természetesen készíthetjük bármilyen gyümölccsel (almával, málnával, körtével...) és ízesíthetjük fahéjjal, kókuszreszelékkel ízlésünk szerint. Kínáláskor vanília fagylalttal, tejszínhabbal is gazdagíthatjuk. Rendkívül gyors és egyszerű finomság.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése