2016. október 23., vasárnap

Eszterházy csirkeragu

Páchoz: 80 dkg csirkemell, 2 ek. mustár, 1 felkarikázott vöröshagyma, 3-4 babérlevél, olaj, bors
Raguhoz: 1 nagy vöröshagyma, 20-20 dkg répa-zöldség, 1 dl száraz fehérbor + 1 dl víz (vagy húslé), 3 dl tejföl, 1 ek. mustár, 1 ek liszt, só, bors, vegeta, csipet cukor

A felkockázott vagy csíkokra vágott húst és a felkarikázott hagymát egy zárható dobozba rétegezzük, majd közé rakjuk a babérleveleket és az olajjal elkevert mustáros páccal jól elkeverjük és min. 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap olajos serpenyőben addig forgatjuk míg a saját levét el nem fővi. Ekkor hozzáadjuk az apróra kockázott répát, zöldséget, hagymát majd kicsit lepirítjuk az egészet. Ezután felöntjük a víz és fehérbor keverékével és lefedve puhára pároljuk a ragut.
Ekkor a tejfölből és lisztből készült habarással elkeverjük kb. 1 ek. mustárral és csipetnyi cukorral, vegetával kellemesen savanykásra ízesítjük.
Az egészet újra "összerottyantjuk". Tésztával, nokedlivel, de akár rizzsel is kínálhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése