2016. október 1., szombat

Karamellizált mogyoródarabos, nutellás morzsasüti

Hozzávalók: 2x 3 dl liszt, 1 tk. szódabikarbóna, 1/2 tk só, 2 dl lágy vaj, 1,5 dl cukor, 2,5 dl barna cukor, 2 tk. vanília kivonat, 1 tojás, 3 dl csoki chips, 2-2,5 dl mogyoróvaj, 2 dl nutella, karamellizált (natúr) mogyoró

Karamellizáljuk kevés cukron a sótlan mogyorót, majd tegyük félre.
Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.
Egy tálban keverjük el a lisztet, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban keverjük el a lágy vajat, a cukrot, a barna cukrot krémesre, majd adjuk hozzá a tojást és a vanília aromát. Ezután a lisztes és a tojásos keveréket keverjük össze alaposan, majd adjuk hozzá s csoki pasztillákat és keverjük jól bele.

Egy pite formát kenjünk ki vajjal (vagy olajjal) és a massza felét nyomkodjuk bele kézzel, égül egy pár aljával erősen nyomkodjuk bele a masszát így tömöríthetjük a legjobban.
A süti tetejére kenjük rá a mogyoróvajat és a nutellát felváltva (a krém legyen lágy, könnyen kenhető).
Ezután a tészta másik felét rányomkodjuk a tetejére és betesszük a sütőbe kb. 35-40 percre.
20 perc sütés után a tészta tetejére szórjuk a karamellizált mogyorót és tovább sütjük.

Kínálhatunk mellé fagylaltot is. Vigyázat nagyon laktató.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése