2016. március 5., szombat

Királyrák petrezselymes spagettivel

Hozzávalók: kb. 15 db királyrák, 1/2 csomag spagetti, 1/2 csokor petrezselyem, 2 g. zúzott fokhagyma, 6-8 koktélparadicsom

A rákokról levesszük a páncélt és jól megmossuk. A spegettit a szokásos módon  sós vízben megfőzzük.
A serpenyőben 15-20 dkg vajat (kevés olajjal, hogy a vaj ne égjen meg) megolvasztunk és 1/2 marék petrezselymet ill. 2 nagyobb gerezd zúzott fokhagymát pár perc alatt átforgatjuk, majd a rákocskákat rárakjuk és kb. 6-8 perc alatt megpirítjuk benne.
A rákokat kivesszük és a maradék vajban 2 ek. lisztet megpirítunk, beletesszük a megfőtt spagettit és a rákokat is rádobjuk. Kicsit az egészet összemelegítjük, pici sóval, borssal ízesítjük.
Tálaláskor félbevágott koktélparadicsommal díszíthetjük a királyrákos spagettinket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése