Alap: 12,5 dkg olvasztott vajat 2 ek cukorral és 20 dkg darált háztartási keksszel elkeverünk és ezt egy kivajazott 20 cm átmérőjű tortaformába rakjuk, majd egy pohár aljával beletömörítjük a formába ( ha nagyon szükséges egy pici tejet adhatunk hozzá).
Sajtkrém: Összekeverünk 25 dkg túrót, 40 dkg
Mascarponét, 15 kg cukrot, 1 cs. vaníliás cukrot, 3 tojást, 2 dl tejfölt
(ha nagyon híg 1 ek liszt is mehet bele).
A torta alapot 160 C-ra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből és az általunk választott gyümölcsökkel leszórjuk az alapot egészre ráöntjük a kikevert sajtkrémet, majd előmelegített sütőben kb.60 percig sütjük és kész a finom sajttorta. Ha kihűlt 1 éjszakára hűtőbe tesszük és másnap kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése