2015. október 4., vasárnap

Bakonyi sertésborda

Hozzávalók: 8 szelet sertéskaraj (vagy tarja), 1 fej vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 2 paradicsom, 40 dkg csiperkegomba (vagy vargánya), 2 g. fokhagyma, liszt, olaj, pirospaprika, 2 dl tejföl, petrezselyem
A hússzeleteket bedörzsöljük sóval, borssal. Lisztbe forgatjuk és egy nagy serpenyőben hirtelen elősütjük.
A visszamaradt zsiradékban megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, rádobjuk a felszeletelt gombát, paprikát, paradicsomot (beletehetjük ezeket egyszerre).
Pár percig erős lángon pirítjuk, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát (ez elhagyható), fokhagymát és felöntjük kb. 1 dl vízzel (hogy ellepje).
Sózzuk, borsozzuk, belerakjuk az elősütött húst és kb. 40-50 perc alatt az egészet fedő alatt összefőzzük. A tejfölt elkeverjük 1 kk. liszttel, majd a mártáshoz adjuk és az egészet "összerottyantjuk".
Az utolsó pillanatban petrezselyemzöldjét szórunk bele. Nokedlivel, párolt rizzsel vagy rizibizivel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése