2015. október 15., csütörtök

Spenót főzelék


Hozzávalók: 50 dkg paraj, 1 mk szódabikarbóna, 3 ek étolaj, 2 kk só, 1 kk cukor, 4-5 g fokhagyma, 4 ek liszt, 4-5 dl tej, 

A vastag száraitól megtisztított paraj leveleket alaposan megmossuk. Természetesen használhatunk fagyasztott spenótot is.  Annyi forró vízbe tesszük fel főni, ami kb ellepi. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, a fokhagyma gerezdeket, vegetát és a sót is és főzni kezdjük (kb. 40 perc). Ekkor botmixerrel az egészet összezúzzuk. Egy rántást készítünk, amivel besűrítjük a főzeléket. Tejjel felengedjük, majd kevés cukorral, sóval újraízesítjük és felfőzzük. Főtt tojással, főtt krumplival, sültekkel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése