Hozzávalók: 6 tojásos vékony piskóta
A szokott módon megsütjük a piskótát. Ameddig hűl 4 dl forró vízben elkezdjük főzni a jól megmosott rizst. Mikor már kezd a leve elpárologni felöntjük a forrásban lévő tejjel, beledobjuk a vajat és elkészítjük a tejberizst. Levesszük a tűzről és pár perc múlva hozzákeverjük a cukrot és a tortazselét. Az egészet jól kikeverjük, majd hagyjuk kihűlni.
A tejszínt a habfixálókkal keményre verjük, majd ha a teljesen kihűlt a tejberizs óvatosan belekeverjük, hogy a habot lehetőleg ne nagyon törjük össze.
A kihűlt piskótát megkenjük a baracklekvárral, majd rákenjük a tejszínes rizst és legalább 1/2 napig (vagy 1 éjszakát) hűtőben pihentetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése