2015. szeptember 26., szombat

Tejszínes rizstorta

Hozzávalók: 6 tojásos vékony piskóta
30 dkg rizs, 1 liter tej, csipet só, 2 cs. vaníliás cukor, 1 tk vaj, 5 ek. cukor, 1 cs. tortazselé, 6 dl tejszín, (+ 2 kis csomag habfixáló), 5-6 ek. baracklekvár

A szokott módon megsütjük a piskótát. Ameddig hűl 4 dl forró vízben elkezdjük főzni a jól megmosott rizst. Mikor már kezd a leve elpárologni felöntjük a forrásban lévő tejjel, beledobjuk a vajat és elkészítjük a tejberizst. Levesszük a tűzről és pár perc múlva hozzákeverjük a cukrot és a tortazselét. Az egészet jól kikeverjük, majd hagyjuk kihűlni.
A tejszínt a habfixálókkal keményre verjük, majd ha a teljesen kihűlt a tejberizs óvatosan belekeverjük, hogy a habot lehetőleg ne nagyon törjük össze.

A kihűlt piskótát megkenjük a baracklekvárral, majd rákenjük a tejszínes rizst és legalább 1/2 napig (vagy 1 éjszakát) hűtőben pihentetjük.

Ha megdermedt, kockákra vágjuk. Tetejét tetszőlegesen tejszínhabbal, gyümölccsel díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése