2015. augusztus 30., vasárnap

Cukkinis fetás fasírt

Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús (lapocka, dagadó), 1 fej vöröshagyma, 2-3 g. fokhagyma, 15-20 dkg feta sajt, 20 dkg cukkini, 1 tojás, só,bors, vegeta, zöldség zöldje, oregano (bármilyen kedvenc zöld fűszer....kapor, medvehagyma...), zsemlemorzsa
sütéshez: 2-3 ek olaj

A megpucolt cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kicsit sózzuk és kb. 10-20 percig állni hagyjuk. A darált sertéshúshoz sót, borsot, zúzott fokhagymát, vöröshagymát, zöld fűszereket adunk. Belemorzsoljuk a feta sajtot, beleütjük a tojást, majd a jól kinyomkodott cukkinit is. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy könnyen formázható masszát kapjunk.
Kb. 15-20 fasírtgolyót, húspogácsát készítünk, majd kevés olajon minkét oldalát megsütjük. A fasírtot papírtörlőre szedjük. Krumplipürével, rizzsel vagy salátával tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése