2015. április 11., szombat

Amerikai csokis keksz


Hozzávalók (kb. 20 db) : (2,5 dl-es bögrében mérünk szinte mindent)
12,5 dkg vaj, 1 csapott bögre cukor, 1 tojás, 2 tk. vanília kivonat, 2 csapott csésze liszt, 2 tk. kukorica keményítő, 1 tk. szódabikarbóna, 1/2 tk. só, 1 bögre csokichips (vagy apróra tört jó minőségű étcsoki)

A szoba hőmérsékletű vajat a cukorral, vanília kivonattal, tojással elkeverjük. Hozzászitáljuk a lisztet, kukorica keményítőt, szódaport és a sót.

Nagyjából elvegyítjük, majd végül hozzáadjuk a csokichipset és egy kanál segítségével (hogy kb. egyformák legyenek) golyókat formázunk.
A golyókat egy tálcán berakjuk a hűtőbe min. 1 órára, de természetesen maradhat tovább is.

Kivéve a hűtőből olajos sütőpapírra helyezzük (kicsit ellapítjuk, de hagyunk helyet, hogy el tudjanak terülni), előmelegített 180 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk a sütőpapíron kihűlni, majd élvezhetjük a kívül ropogós, belül omlós, amerikai csokis keksz ízét.
A golyócskákat hűtőben pihentetés után le is fagyaszthatjuk és bármikor félig felengedjük és mehetnek a sütőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése