2015. március 18., szerda

Májpörkölt

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, ½ kg csirkemáj, só, bors, házi vegeta, pirospaprika, házi "pirosarany", 1-2 g. fokhagyma,  1-2 ek. ketchup ( ha van egy kis adag házi lecsó), petrezselyem zöldje, majoranna

1 nagy fej vöröshagymát felaprítunk és pici zsíron megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk csípős őrölt piros paprikával, adunk hozzá pici házi darált paprikakrémet, házi vegetát, kevés ketchupot (ha van házi lecsót) végül a  feldarabolt csirkemájat.
Picit pirítjuk, majd felöntjük kb. 2 dl vízzel és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Fedő alatt puhára pároljuk. Az utolsó pillanatban még ízesítjük majorannával, petrezselyemmel.
Főtt krumplival és salátával tálaljuk.
Természetesen kínálhatunk mellé rizst, tarhonyát vagy akár krumplipürét is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése