A szójaszószt a keményítővel elkeverjük és beleforgatjuk az apróra kockázott húst. Egy éjszakát de legalább 2 órát hagyjuk az ízeket összeérni.
Forró olajban a húst átsütjük (ha sertéshúst választottunk akkor nem árt egy kicsit előpárolni is kevés vízzel).
A visszamaradt olajon ( hús által képződött pörk nagyon zamatos ízt ad és nagyon fontos a végső aromához!) megpirítjuk a kb. egyforma nagyságúra vágott zöldségeket (gomba, répa, uborka, ananász, gyöngyhagyma), majd felöntjük az egészet 2 dl húslével (ennek híján vegetás vízzel), majd beízesítjük sóval, borssal, őrölt gyömbérrel, 1-2 ek szójaszósszal, ketchuppal, ecettel és még hozzákeverünk 2 ek. mézet és az ananász levéből is adunk hozzá.
A édes-savanyú ízt egyensúlyát eltalálva az üveges amerikai Uncle Bens' mártására hajaz a mártásunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése