2015. február 28., szombat

Levendulás keksz

Hozzávalók: 25 dkg vaj, 12 dkg cukor + 1 csapott ek. levendula, 12 dkg kukoricaliszt, 25 dkg finomliszt, csipet só, 2-3 ek. szárított vörös áfonya

A liszthez és kukoricaliszthez a vajat hidegen lereszeljük, majd a cukrot a levendulával együtt kávédarálóban ledaráljuk.
Hozzáadjuk a levendulás porcukrot, a vörös áfonyát, csipet sót és az egészet gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és egy hengert formázunk belőle. Folpackba csomagoljuk és 1 éjszakára (de min. 1 órára) hűtőbe tesszük.

Másnap a hengerből kb. 1/2 cm.es korongokat szeletelünk
és sütőpapírral bélelt tepsire téve, előmelegített sütőben (170 fokon) kb. 10 perc alatt világosra sütjük a kekszet.
Ne ijedjünk meg mikor kivesszük a tésztát, mert ilyenkor úgy tűnik, mintha nem sült volna még meg.

Ilyenkor mivel a tészta még nagyon lágy lehetőségünk van egy kis mintát nyomni a tészta tetejére, amivel egyedivé tehető a kekszünk.
Ha nincs időnk az összes tésztát kisütni, a hűtőben pár napig nyugodtan tárolhatjuk, sót a hengert le is fagyaszthatjuk és bármikor elővehetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése