Hozzávalók: kb. 10 szelet karaj (lehet csirkemell is), vöröshagyma, paprika, paradicsom (vagy lecsó konzerv), só, bors, vegeta
A húsokat kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és hirtelen kisütjük.
A zsiradékból öntünk egy keveset a tepsibe vagy jénaiba és belerakjuk a húsokat, köré a felaprított nyers vöröshagymát eligazgatjuk.
Ezután az egészet beborítjuk a húsokat felkarikázott paprikával, paradicsommal.
Sózzuk, borsozzuk, vegetázzuk és lefedve a sütőben addig rotyogtatjuk, míg a zöldségek puhára párolódnak és a paradicsom levében a hús is szaftosra sül. Akinek a sok paradicsomtól ég a gyomra érdemes egy pici tejet, vagy tejszínt önteni a paradicsomba
(az olaszok is így védekeznek a nem kívánt gyomorégés ellen).
Ha télen készítjük, a húsokra ráöntjük az üveges házi lecsónkat és készre sütjük.
Rizskörettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése