Hozzávalók: kb. 8-10 szelet karaj
(lehet csirkemell is), 2 vöröshagyma, kb. 6 db paprika, kb. 6 paradicsom
(vagy lecsó konzerv), 3 g fokhagyma, só, bors, vegeta
A húsokat kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és kevés zsiradékon hirtelen kisütjük mindkét oldalukat egy serpenyőben.
A zsiradékból öntünk egy keveset a tepsibe vagy jénaiba és belerakjuk a húsokat, köré a felaprított nyers vöröshagymát eligazgatjuk.
Ezután az egészet beborítjuk a felkarikázott paprikával, paradicsommal és fokhagyma szeletekkel.
Sózzuk, borsozzuk, vegetázzuk és lefedve, 180 C-ra előmelegített sütőben addig rotyogtatjuk (kb 1 óra) , míg a zöldségek puhára párolódnak és a paradicsom levében a hús is szaftosra sül. Akinek a sok paradicsomtól ég a gyomra érdemes egy pici tejet, vagy tejszínt önteni a paradicsomba
(az olaszok is így védekeznek a nem kívánt gyomorégés ellen).
Ha télen készítjük, a húsokra ráöntjük az üveges házi lecsónkat és készre sütjük.
Rizskörettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése