Húsgolyókhoz: 50 dkg darált hús (sertés és marha vegyesen), 10-15 dkg vaj + kevés olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 tojás, kb. 10 dkg zsemlemorzsa, 1 dl tejszín, 2 ml. só, csipet bors és szerecsendió
A húsgolyókat kevéske vajban - serpenyőben rázogatva - minden oldalon "körbe sütjük".
Barna mártás: 2 dl 20% -os tejszín, 2 ek liszt, csipet bors, húslé vagy víz,1 ek dijoni mustár, 1 ek. szójaszósz, 1 ek liszt
A húsgolyó sütéséből visszamaradt vajat felforrósítjuk és a liszt hozzáadásával "világos rántást" készítünk. Ekkor tejszínnel, mustárral és a húslével (vagy vízzel) felengedjük, ízesítjük szójaszósszal, csipet borssal, majd mártás állagúra főzzük.
Vörös áfonya mártás: a vörös áfonya lekvárt kevés vízzel "összemelegítjük".
A húsgolyókat leöntjük barna mártással, mellé csorgatunk egy jó adag vörös áfonya mártást ill. sült krumplival vagy krumplipürével kínáljuk a svéd konyha kedvencét.
Mennyei!!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése