2015. január 19., hétfő

Rakott csirkés, zöldséges tészta

Hozzávalók: 1 csomag (bármilyen pörköltnek való) tészta, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 csirkemell, tetszés szerint bármilyen zöldségféle is mehet bele pl. brokkoli, karfiol, spenót... 3 dl tejföl, só, bors, vegeta, 20 dkg sajt

Az apróra vágott brokkolit kevés vegetás vízben puhára főzzük. Az apróra vágott vöröshagymát és a felkockázott csirkemellet előbb lepirítjuk, majd kevés víz (inkább a brokkoli főzőlevének) , só, bors, vegeta hozzáadásával puhára pároljuk. Adhatunk még hozzá kedvenc zöld fűszereinkből is tetszőlegesen.
A kifőtt orsótészta felét vajas tepsibe öntjük. Erre rétegezzük a puhára párolt húst és brokkolit (karfiolt...), majd betakarjuk a főtt tészta másik felével.
A brokkoli főzőlevével kicsit meglocsoljuk az egészet. A tejfölt kikeverjük egy kis vegetával és leöntjük vele a rakott tésztát. A tetejére reszelt sajtot hintünk és előmelegített sütőben addig sütjük míg a sajt rápirul a tetejére.
Természetesen a rakott tésztát kedvünk szerint készíthetjük darált húsos raguval amit ha paradicsomosan készítünk, adunk hozzá kukoricát, máris mexikói jellegű lesz.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése