2015. január 19., hétfő

Linzer kosárkák


Hozzávalók: 1 adag linzer tészta, 1 tetszőleges ízű pudingpor, 1/2 l tej, 1 ek. vaj, 2 ek. cukor, kedvenc gyümölcseink, díszítéshez pl. kókuszreszelék

A linzertésztát kinyújtjuk, korongokat szúrunk ki belőle és vajas kosárkaformákba belenyomkodjuk,
majd pár perc alatt világosra kisütjük. A kosárkák aljába szórhatunk szárazbabot vagy rizst, hogy ne jöjjön fel a tészta. Szokásos módon elkészítjük a pudingot, majd mikor félig kihűlt 1 ek. vajat belekeverünk és megtöltjük vele a kosárkákat.

Tetejére gyümölcsdarabkákat helyezünk (banán, kiwi, gránátalma...), meghintjük kókuszreszelékkel és kis pihentetés után mikor az ízek összeértek kínálhatjuk a családnak, a vendégeknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése