2015. január 21., szerda

Búbos hús variációk


A végtelenségig variálható frissensült! Elkészíthető csirke vagy pulykamellből illetve sertéskarajból is.

A jól kikolpfolt, sóval, borssal, kedvünk szerinti zöld fűszerrel meghintett húsokat serpenyőben elősütjük.

A zsiradékot amiben a húst sütöttük tepsi aljába öntjük, majd a hússzeleteket egymás mellé helyezzük benne.

Innen már csak a kreativitásunk és ízlésünk dönt. Kedvenc "töltelékünket" a húsokra halmozzuk, tetejét reszelt sajttal beborítjuk és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. A "búb" lehet gyümölcs, zöldség, gomba, máj...

Ananászos: a hús tetejére ananászkarikákat rakunk, erre szórjuk a sajtot.

Pikáns barackos: vékonyra vágott barackot (vagy barack befőttet) teszünk, erre szórjuk a sajtot.


Körtés-csirkemájas: vékonyra vágott vöröshagymát, kevéske elkapart csirkemájjal és apróra kockázott körtedarabokkal  ill. fűszerekkel (só, bors, vegeta, majoranna, oregano) megabálunk abban a serpenyőben, amiben a húst sütöttük (így az ízletesen lesült hússzaft átjárja a töltelékünket).
Ezt a tölteléket kanalazzuk a húsokra, majd a tetejére sajtot szórunk.


Gombás-csirkemájas: vékonyra vágott vöröshagymát, kevéske elkapart csirkemájjal és apróra vágott gombával ill. fűszerekkel (só, bors, vegeta, majoranna) megabálunk. Ezt a tölteléket kanalazzuk a húsokra, majd a tetejére sajtot szórunk. Természetesen lehet csak csirkemájjal vagy csak gombával készíteni.

Lila hagymás-Kolbászos: apróra vágott lila hagymát és az apróra kockázott kolbászdarabkákat kicsit megabáljuk majd a húsokra halmozzuk. Ilyenkor nem szükséges külön fűszerezni, hiszen a kolbász eleve fűszeres. Erre reszelt sajtot szórunk.

Zöld köretes: kedvünk szerinti zöldségeket (répa, zöldség, brokkoli, zöldborsó, kukorica...) akár vegyesen, akár csak a kedvencünket puhára pároljuk, majd kellemesen fűszerezzük majorannával, bazsalikommal, rozmaringgal. Ezt a tölteléket kanalazzuk a húsokra, majd a tetejére sajtot szórunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése