2015. január 21., szerda

Brassói aprópecsenye


Hozzávalók: kb. 70-80 dkg sertéscomb, só, bors, vegeta, 6-8 gerezd fokhagyma

A jól megmosott, apróra felkockázott húst forró olajba dobjuk és kevergetve, hogy ne égjen le,  rózsaszínre pirítjuk.
Először a víztartalmát fővi el, majd lassan zsírjára pirul. Mikor már pirul egy kis maréknyi sót dobunk bele. Mikor már jó pirosra (pörkösre) pirult levesszük a gázról hozzáadjuk a fokhagyma zúzalékot, borsot, vegetát és felöntjük annyi vízzel hogy éppen ellepje.
Fedő alatt - ha szükséges a vizet apródonként pótolgatva - puhára pároljuk, majd a fedőt levéve hagyjuk hogy újra zsírjára piruljon.
A brassóit kockákra vágott sült burgonyával összekeverve vagy aki jobban szereti krumplipürével tálalhatjuk.

Természetesen tárcsán is elkészíthetjük a finom Brassói aprópecsenyét.

                           

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése