2015. január 1., csütörtök

Lencseleves

Hozzávalók (kb. 6 főre): 1 közepes fej vöröshagyma, 1-1 szál répa és zöldség, 1 pohár (kb. 2 dl) lencse, 1 csapott ek. liszt,  vegeta, só, bors,  1 csapott ek. pirospaprika, 1 ek. mustár, 3-4 babérlevél, csipet cukor, ecet, tejföl ízlés szerint - szilveszterkor 1 kis marék savanyú apró káposzta és 1-2 pár virsli

Kevés olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott zöldséget, répát és az előző éjszaka beáztatott lencsét. Kicsit együtt pirítjuk őket, majd 1 csapott ek. liszttel meghintjük, amit kicsit elkevergetünk. 
Ekkor az egészet felöntjük vízzel, - szilveszterkor hozzáadjuk az apró savanyú káposztát , amit még rövidebbre vágunk késsel. Így lesz lencsés korhely levesünk -.
Beízesítjük sóval, borssal, vegetával, pirospaprikával, mustárral, csipet cukorral, beledobunk pár babérlevelet és puhára főzzük - adhatunk hozzá még egy kevés zöldség zöldjét (ha a lencse nem öreg, fővéstől számítva 30-45 perc elég neki). Az utolsó 10 percben belekarikázunk 1-2 pár virslit, szükség esetén kevés ecettel savanyítjuk és készre főzzük. Tálaláskor tejfölt kínálunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése