2015. január 1., csütörtök

Franciasaláta


Hozzávalók: 1-1 nagyobb apróra vágott zöldség, répa, zöldborsó, kukorica (konzerv), 1 nagy tejföl, 1 kis tubus majonéz, 1 ek. étolaj, só, bors, ecetes uborka, 1 db alma, 10 dkg Trappista sajt

Az apróra vágott zöldségeket vegetás vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és megvárjuk míg kihűl. Ezután elkeverjük a tejfölt, olajat, majonézt. Ezután sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk még az apróra vágott uborkát (és annak a levéből is öntünk egy keveset a salátához!), a felkockázott sajtot és az almadarabkákat is elvegyítjük, majd hozzáadjuk a kihűlt zöldségeket (répa, zöldség, borsó) és jól összekeverjük. Min. 1 órán át hagyjuk a salátát összeérni a hűtőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése