2015. január 17., szombat

Házi gyümölcsjoghurt

A házi gyümölcsjoghurthoz hozzáadjuk a kedvenc idény gyümölcsünket (fagyasztott vagy befőtt is lehet). Javaslom az áfonyát, meggyet, epret, málnát.... Ehhez egy adag mézet, csipet fahéjat, 1 banánt is hozzámixelünk. Adhatunk még hozzá a kedvenc lekvárunkból is. Az ínyenceknek ajánlott a kókusztejporral való további ízesítés 😊
Ha még egészségesebb desszertet szeretnénk mehet bele egy csipet zabkorpa, búzakorpa és/vagy 5 magvas gabonapehely keveréket is.
Fogyasztás előtt tehetünk bele aszalt gyümölcsöt, mazsolát, puffasztott amarant vagy puffasztott tönkölyt is.
A lágy joghurt és a ropogós amarant mennyei páros.
Lehet kanalas és ivós joghurtot is készíteni ilyen módon.

Házi Joghurt: Egy befőttes üveg aljára kb. 2 ek. oltóanyagot teszünk (élőflórás joghurt) és ráöntjük a felforralt, de már csak langyos, kéz meleg (!) tejet. Az egészet felkavarjuk és szoba hőmérsékleten hagyjuk megaludni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése