2014. május 18., vasárnap

Rakottas spárgával gazdagon

Hozzávalók: közepes méretű újkrumpli, 1 csomag zöld spárga, 1 kisebb fej lila hagyma, 1 csirkemell, 4-5 pulykamáj,1 szál répa, tejföl, só, bors, vegeta, oregano, bazsalikom, majoranna, spenót, tejföl

A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk sóval, borssal bedörzsöljük és hirtelen kisütjük, majd félretesszük. A zsiradékot amelyben sütöttük a húst beleöntjük egy sütőtálba, erre vékony karikákra vágjuk (az alaposan megdörzsölt - nem pucolt!) újkrumplit és egy sorba letesszük. Erre kerülnek a csirkemellek, vékonyra karikázott lila hagyma és a hajszálvékonyra gyalult répakarikák.  A megpucolt - kevés vízben megfőzött zöld spárgák is rákerülnek. A pulykamájat sóval, borssal gyengéden meghintjük és beledobáljuk a rakottasba. Az egészet meghintjük fűszerkeverékkel - oregano, bazsalikom, majoranna ha szeretjük apróra vágott spenótot is tegyünk bele (így azok a családtagok is megeszik, akik egyébként nem szeretik). Erre befejezésül újabb vékonyra karikázott újkrumpli kerül. Ekkor az egészet a 1 merőkanálnyi - spárga főzőlevéből vett-  zöldséglevével meglocsoljuk. A tetejét delikátos tejföllel megkenjük és előmelegített sütőben, fedő alatt kb. 1,5 órát sütjük, majd a kitakarva kb. még újabb 1/2 órát sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése