2014. május 10., szombat

Citromos zöldfűszeres csirke

Hozzávalók: csirkecomb (csirkemell), só, bors, 1 dl olívaolaj, 2 citrom, 4-5 g. fokhagyma, oreganó, kakukkfű, 1/2-1 dl fehérbor

A csirkecombot alaposan bedörzsöljük sóval, borssal, rákenjük a zúzott fokhagymát. Olívaolajjal kikent jénaiba vagy tepsibe helyezzük, majd vastagon meghintjük zöld fűszerrel - oreganó, kakukkfű és egyéb általunk preferált zöld fűszer...
Minden húsra egy vékony szelet citromkarikát helyezünk, a megmaradt citromból pár cseppet rá is cseppentünk a húsokra majd a húsok mellé helyezzük a negyedelt cikkeket.
Ezután a húsok közé kevés fehérbort öntünk, hogy ebben párolódjék a húsunk.
Alufóliával lefedve kb. 1 órán át pároljuk, majd kitakarva pirosra sütjük a húsokat.
Rendkívül intenzív ízű, könnyű ebéd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése