2014. április 1., kedd

Olajos hal

Nagyobb testű fejétől, belső részeitől megfosztott -megtisztított, gerincéről lefejtett, szétdarabolt - halakból vagy pontyból készítjük. Az uszonyokat és a farkakat megtartjuk.
A kuktába helyezett lyukacsos betétlapra rakjuk egymás tetejére az elkészített haldarabkákat.
Ráöntünk 4-5 dl étolajat és ugyanennyi vizet.
Borssal, korianderrel, babérlevéllel, sóval ízesítjük és kb. 3 órán át főzzük a kuktában. Ezalatt a kis halcsontok porhanyóssá válnak.
A halakat úgy próbáljuk kiszedni, hogy lehetőleg ne törjenek össze. Amint kihűlt kis citromlét csöpögtetünk rá és fogyaszthatjuk.
Hűtőben kb. 10-15 napig tárolható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése