2014. április 1., kedd

Kocsonya

Hozzávalók: kb. 1/2 kg hús (köröm, bőr ,fül, farok...), 10-15 szemes bors, 2-3 g. fokhagyma, 2 közepes fej vöröshagyma, vegeta, 2-2 szál zöldség, répa

A megtisztított húst, bőrt, zöldséget, répát annyi hideg vízben tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi.
Hozzáadjuk a szemes borsot, a vöröshagyma karikákat, a zúzott fokhagymát és kevés vegetát.
Lassú tűzön - habját időnként leszedegetve - hagyjuk a húst és zöldségeket puhára főni.
Ekkor a húst és a zöldségeket egy szűrőkanállal kisebb tálkák aljára szedjük és igényesen elrendezgetjük.
A leszűrt húslét óvatosan ráöntjük a húsra és az egészet hagyjuk megdermedni.
Tetejét pirospaprikával meghinthetjük.
Ha véletlenül a kocsonya nem akar megdermedni, a hús levét egy kis étkezési keményítő hozzáadásával újra forraljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése