2014. április 11., péntek

Kata szelet



Tészta: 50 dkg liszt, 15 dkg zsír, 1 cs. sütőpor, 15 dkg porcukor, 3 tojás sárgája, 1 citrom reszelt héja, kb 1,5 dl  tej

A liszteben a zsírt elmorzsoljuk majd a tésztát a többi hozzávalóval egy kis tej hozzáadagolásával  összeállítjuk. 
Ebből 3 lapot sütünk. 

Ebből egy kisült lapot összetörünk és kevés vaníliás-cukros tejben megáztatjuk.

Töltelék: 2 dl langyos tej, 1/2 dl rum, 2 ek.cukrozatlan  kakaó,  5 ek sárgabaracklekvár, 15 dkg olvasztott vaj, 10 dkg porcukor

1 db kisütött lapot összetörünk és langyos tejbe beletördeljük és a többi hozzávalóval az egészet masszává összeállítjuk.

Teteje: 15 dkg porcukrot 5 tojásfehérjével gőz felett keményre felverünk. Ezzel megkenjük  az összeállított tészta tetejét. Reszelt csokoládéval díszíthetjük.
Min. 1 éjszakát nylonba csomagolva pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése