2014. február 1., szombat

Palacsinta

Hozzávalók: 2 tojás, 2 csipet só, 2 csipet cukor, kb. 2 pohár liszt, 2 dl tej, kis víz  + 1 kk. szódabikarbóna (vagy szóda), 1 dl étolaj

A hozzávalókat csomómentesre elkeverem. A palacsinta sűrűségét a tejjel és a vízzel adom meg.
A forró palacsintasütőbe az első palacsinta elkészítése előtt olajat csepegtetünk, majd merőkanállal annyi masszát adagolunk, hogy vékony palacsintát kapjunk.

Ha az egyik oldal megsült egy fa tortalapáttal átfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.
Bármivel tölthetjük: lekvár, kakaó, túró, mák, mogyorókrém, cimet (cukros fahéj) ...
Ha túróval töltjük készíthetünk hozzá vanília öntetet is.
Vanília öntet: 1/2 dl tejföl + 1 tojássárgája + 3 ek. vaníliás cukor + 2-3 ek cukor hidegen kikeverve.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése