2014. február 2., vasárnap

Brownie

Tészta: 2 dl víz, 22 dkg vaj,  4 ek. keserű kakaópor, 25 dkg liszt, 30 dkg cukor, 1 ek. szódabikarbóna, 1 dl natúr joghurt, 2 tojás, 1 cs. vaníliás cukor

A tészta tetejére: 10 dkg vaj, 4 ek. keserű kakaó, 5 ek. natúr joghurt, 15 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 2 dl durvára vágott dió


A lisztet a cukorral, vaníliás cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk. A vízben felforraljuk a vajat és kakaót, majd a tűzről lehúzzuk és a lisztes masszához keverjük, ekkor belekeverjük a joghurtot és a tojást. A masszát egy kivajazott közepes (30x22 cm-es) tepsibe öntjük és kicsit a tepsi alját odaütögetjük a konyhapulthoz, hogy a csokis massza tömörödjön, majd 200 fokon kb. 25-30 percig sütjük.


A tészta tetejére valókat a dió kivételével megmelegítjük. Amikor a cukor felolvadt, akkor keverjük bele a diót, de a massza eloszlatása után rá is szórhatjuk a diót. Ezt a masszát egyenletesen elsimítjuk a még meleg tészta tetején. Akkor szeleteljük a süteményt, mikor ez a bevonat megszilárdult rajta.
Kínálhatunk a brownie mellé fagylaltot, további csokoládé öntetet és tejszínhabot is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése