2014. február 2., vasárnap

Rántott karaj

A csont nélküli (akár csontos) karajszeleteket/ vagy csirkemellet vékonyra vágjuk a sertéskarajt kiklopfoljuk. Bedörzsöljük sóval, borssal, házi vegetával. Más nem is kell neki.
Kb. 1-2 órát hagyjuk a hűtőben pihenni.


A szokásos módon bepanírozzuk. Liszt, tojás, lehetőleg durva szemcsés zsemlemorzsa de forgathatjuk zsemlemorzsa helyett zabpehelybe, kukoricadarába is. Forró zsiradékban hirtelen kisütjük mindkét oldalát a rántott húsnak.
Minél nagyobb méretű a szemlemorzsa annál finomabb, ropogósabb lesz a húsunk. (Nagymamáink a felkockázott és kiszárított kenyérdarabkákat 10-es lyukú húsdarálón darálták le és ezt használták zsemlemorzsának, ma a Pankó morzsa hasonlít hozzá a legjobban a durva állaga miatt.) 
                

Sült krumplival, rizzsel, krumplipürével egyformán ízletes.
Zsemlemorzsa helyett természetesen használhatunk szezámmagot, kukoricadarát, zabpelyhet...
A vasárnapi ebédek klasszikus fogása máris tálalva!


A rántott húst, cukkinit panírozás után (sütés előtt) lefagyaszthatjuk és bármikor a fagyóból kivéve kisüthetjük. Fontos, hogy ne ragadjanak össze, ezért folpackkal el kell őket választani az előfagyasztáskor. Utána már nem ragadnak össze, ezért mehet egy zacskóba az összes panírozott étel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése