A csont nélküli (akár csontos) karajszeleteket/ vagy csirkemellet vékonyra vágjuk a sertéskarajt kiklopfoljuk. Bedörzsöljük sóval, borssal, házi vegetával. Más nem is kell neki.
A szokásos módon bepanírozzuk. Liszt, tojás, lehetőleg durva szemcsés zsemlemorzsa de forgathatjuk zsemlemorzsa helyett zabpehelybe, kukoricadarába is. Forró zsiradékban hirtelen kisütjük mindkét oldalát a rántott húsnak.
Minél nagyobb méretű a szemlemorzsa annál finomabb, ropogósabb lesz a húsunk. (Nagymamáink a felkockázott és kiszárított kenyérdarabkákat 10-es lyukú húsdarálón darálták le és ezt használták zsemlemorzsának, ma a Pankó morzsa hasonlít hozzá a legjobban a durva állaga miatt.)
Sült krumplival, rizzsel, krumplipürével egyformán ízletes.
Zsemlemorzsa helyett természetesen használhatunk szezámmagot, kukoricadarát, zabpelyhet...
A vasárnapi ebédek klasszikus fogása máris tálalva!
Zsemlemorzsa helyett természetesen használhatunk szezámmagot, kukoricadarát, zabpelyhet...
A vasárnapi ebédek klasszikus fogása máris tálalva!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése