2019. május 24., péntek

Vaníliás rakott palacsinta

A szokott módon palacsintát sütünk, majd megtöltjük lekvárral vagy ízesített túróval és feltekerjük. Srégen félbe vágjuk és tűzálló tálba fektetjük őket. Az öntettel meglocsoljuk és forró sütőbe toljuk.

Öntet 1.: 2 tojássárgáját 1 kk. liszttel, 1 kk. cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral és kb. ½ l tejjel gőz felett sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a tojások felvert fehérjét.

Öntet 2.: ha a palacsintákat ízesített túróval töltjük meg, akkor szerencsésebb porcukorral elkevert tejföllel leönteni.
A legfinomabb ha a töltelékeket variáljuk. 1 sor túrós, 1 sor lekváros, 1 sor mákos....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése