2019. május 24., péntek

Oláh palacsinta

Hozzávalók: 2 dl tejföl, csipet só, csipet cukor, 1 tojás + annyi liszt (kb 20-25 dkg) amennyit a massza felvesz (közepes tészta)
Töltelék   I.: 25 dkg túró, 1 tojássárgája, 2 ek. cukor

Töltelék II.: lehet bármilyen friss fahéjjal megszórt gyümölcs (cseresznye, meggy, szilva) vagy lecsepegtetett befőtt

A hozzávalókból közepes keménységű tésztát gyúrunk, majd fél ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Akár a derelyét, úgy töltjük meg a tészta felét. A másik felét ráhajtjuk, ujjunkkal a közöket benyomkodjuk, majd hosszúkás „párnácskákat” vágunk ki belőle és forró olajban hirtelen kisütjük.  Szalvétára szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepeghessen. Kb. 12 db lesz belőle. Porcukorral meghintve kínáljuk. Aki szereti, a kedvenc lekvárjával is eheti. 
    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése