Hozzávalók: 2 dl tejföl, csipet só, csipet
cukor, 1 tojás + annyi liszt (kb 20-25 dkg) amennyit a massza felvesz (közepes tészta)
Töltelék
I.: 25 dkg
túró, 1 tojássárgája, 2 ek. cukor
Töltelék II.: lehet bármilyen friss fahéjjal megszórt gyümölcs
(cseresznye, meggy, szilva) vagy lecsepegtetett befőtt
A
hozzávalókból közepes keménységű tésztát gyúrunk, majd fél ujjnyi vastagra
kinyújtjuk. Akár a derelyét, úgy töltjük meg a tészta felét. A másik felét ráhajtjuk,
ujjunkkal a közöket benyomkodjuk, majd hosszúkás „párnácskákat” vágunk ki
belőle és forró olajban hirtelen kisütjük. Szalvétára szedjük, hogy a
felesleges olaj lecsepeghessen. Kb. 12 db lesz belőle. Porcukorral meghintve kínáljuk. Aki szereti, a kedvenc lekvárjával is eheti.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése