2014. január 31., péntek

Tejbegrízes szelet

Tészta: 15 dkg liszt, 15 dkg cukor, 15 dkg darált dió (vagy mák), 3 tojás, 10 ek. hideg víz, 1/2 cs. sütőpor

Krém: 1 liter tej, 8 púpozott ek. búzadara, 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor

Tetejére: 0,5 liter tejszín, 1 cs. vaníliás cukor, csokoládéreszelék vagy tortadara

A tésztához a cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet, ezzel is jól elkeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk a tojásos cukorhoz. Alaposan összedolgozzuk, hozzáadjuk az őrölt diót, és végül a tojások kemény habját. Kikent, lisztezett tepsiben 180 fokon sütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni, addig elkészíthetjük a krémet. A tejet a búzadarával folytonos keverés mellett megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Ezalatt a margarint habosra keverjük a porcukorral, és a vanillincukorral, majd a hűlt tejbegrízbe dolgozzuk.
A krémet rásimítjuk a tésztára, és hűtőbe tesszük.
A tejszínt a vanillincukorral kemény habbá verjük, és a krém tetejére simítjuk.

Csokireszelékkel vagy tortadarával megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése