2014. január 31., péntek

Köles és hajdina krokett

Hozzávalók: 1,5 dl köles, 1,5 dl hajdina, 1 tk. só, 2 db sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 2 g. fokhagyma, 2 tojás, 1 szelet kenyér, majoranna, zöldség zöldje, 2 ek. Erős Pista, só, bors, vegeta, zeller zöldje + darált hús vagy főtt sonka

Mossuk meg és csöpögtessük le a kölest és a hajdinát. Mindkettőt külön-külön futtassuk meg egy kevés olajon és öntsük fel dupla mennyiségű sós vízzel és főzzük puhára. Mikor kihűlt vegyítsük össze, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, a reszelt répát, a tojást a kenyeret a fűszereket és az Erős Pistát. Elfelezhetjük és egyik felébe tehetünk darált húst vagy főtt sonkát aki nem szereti a vega kaját. Formáljunk belőle fasírtot vagy krokettet, hempergessük zsemlemorzsába vagy szezámmagba. Olajban süssük ropogósra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése