2014. január 31., péntek

Sopszka saláta, Orosz hússaláta

Sopszka saláta

Hozzávalók: 3 db paradicsom, 1 uborka, 1 fej hagyma, 4-5 paprika, 10 dkg sziréne sajt (bolgár juhsajt), ecet, olívaolaj, só, vágott zöldpetrezselyem

A paradicsomokat 8 felé vágjuk, a hagymát felszeleteljük, az uborkát, paprikát felkockázzuk. Erre kerül az ecetből, sóból olajból kevert öntet, az apróra vágott petrezselyemzöld, végül a reszelt sajt.
Magában de húsok mellé is kínálhatjuk ezt a remek bolgár salátát.

Orosz hússaláta

Hozzávalók: 20 dkg burgonya, só, őrölt bors, 50 dkg mélyhűtött mexikói zöldség mix, 20 dkg főtt csirkemell, 20 dkg főtt sonka, 1/2 dl száraz fehérbor, szardella (paszta, fűszer), 10 dkg majonéz 20 dkg tejföl vagy tejszín, Worchester-szósz 

A megpucolt apróra kockázott krumplit sós vízben puhára főzzük. Egy másik edényben a mexikói mixet is sós vízben megpároljuk.Miután mindkettő megfőtt jól lecsepegtetjük őket. A főtt csirke és sonka apróra darabolva megy bele. A majonézt a tejszínnel (vagy tejföllel), fehérborral a szardellapasztával és a Worchester szósszal jól kikeverjük. Ebbe tesszük a húsos, zöldséges masszát. Az egészet jól átforgatjuk sóval, borssal beállítjuk az ízét és mehet pár órára a hűtőbe hogy az ízek összeérjenek.
Vendégek fogadása esetén tálalhatjuk úgy hogy az elkészített masszába 12 lap áztatott zselatint keverünk. Főzünk 8 tojást. A hússaláta felét folpackkal bélelt őzgerinc formába simítjuk. A közepébe a főtt tojásokat helyezzük el, majd a massza másik felével befedjük a tojásokat (az asztallaphoz ütögetjük a formát hogy ne maradjon levegő sehol).A forma tetejét folpackkal befedjük és min. 4-6 órára hűtőbe tesszük, majd ferdén szeletelve kínáljuk az orosz salátát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése