2014. január 31., péntek

Amerikai káposzta saláta, Coleslaw

Hozzávalók: 1 kg fejes káposzta, 1 fej vöröshagyma, só, 1-2 ek. ecetes torma, 4 dl tejföl (v. joghurt), 1,5 dl majonéz, 1 tk. porcukor, 1 ek. mustár, 1 kis zeller, 2 közepes alma

A káposztát és a vöröshagymát lereszeljük, lesózzuk és kb. 2-3 órát állni hagyjuk. Szokásos módon tartármártás készítünk: a majonézt a tejföllel (v. joghurttal), porcukorral, mustárral elkeverjük, majd belereszeljük az almát, a zellert, hozzáadjuk az ecetes tormát végül a kicsavart hagymás káposztát is. Hűtőben hagyjuk egy kicsit az ízeket összeérni. Bármilyen sült mellé ízletes ez a finom amerikai saláta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése