2014. január 22., szerda

Tárkonyos raguleves


Hozzávalók:  1/2 csirkemell ( v. nyesedék), 1 fej vöröshagyma, 20 dkg gomba, 1 szál répa, 1 szál zöldség, 1 marék borsó, só, bors, házi vegeta, tárkony, 3 dl tejföl, 1,5 ek liszt, pár csepp citromlé,  liszt + 1 tojás a nokedlihez

Kevés olajon megpároljuk a vöröshagymát,  hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, répát, zöldséget is. Amikor ezek átpirultak ekkor mehetnek bele a gombaszeletek is.
Fűszerezzük és adunk hozzá a meghatározó íz miatt tárkonyt is, majd felöntjük vízzel vagy maradék húslével.
Mikor félig megfőtt a leves hozzáadjuk a zöldborsót és egy tejfölös lisztes habarással besűrítjük.

Ha a leves felforrt apró nokedliket szaggatunk bele. Pár csepp citromlével megbolondítjuk a tárkonyos ragulevesünket.                                                                


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése