2014. január 22., szerda

Csirkemájas rizottó

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 30 dkg csirkemáj (pulykamáj), 1 szál répa, 1 szál zöldség,  zöldborsó, póréhagyma (elhagyható), rizs, só, bors, vegeta, majoranna, zöldség zöldje

A felkarikázott vöröshagymát, felcsíkozott májat, felkockázott répát és zöldséget, borsót, felkarikázott póréhagymát kevés zsiradékon megfuttatjuk. Ezután felöntjük vízzel, befűszerezzük és félpuhára pároljuk. Mikor félig kész meghintjük aprított majorannával és zöldség zöldjével. Ekkor hozzáadjuk a rizst (vagy aki jobban szereti bulgurt) és készre főzzük. Természetesen gazdagíthatjuk aszalt paradicsommal, gombával, fűszerezhetjük kedvünk szerint akár kaporral is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése