2014. január 22., szerda

Halászlé


Hozzávalók: 1 kg vegyes apró hal,  4 fej vöröshagyma, 5-6 g. fokhagyma, 30-40 dkg zöldség (répa, zöldség, krumpli, paprika), 1 pici száraz pirospaprika, 2 dl paradicsomlé, 5 kk. só, pirospaprika, pár karika erős, zöldpaprika, + nagyobb halszeletek,

A letisztított apró halat 4-5 liter vízben aprított vöröshagymával fokhagymával zöldségekkel, paradicsomlével felteszünk főni bográcsban, kuktában vagy egy nagyobb lábasban kb. 1,5 órára.

Ezután  a nagyobb halak gerincét és a nagyobb halcsontokat (szálkákat) eltávolítjuk. A halakat paradicsompasszírozón lepaszírozzuk (vagy húsdarálón ledaráljuk) és visszarakjuk a főzőlébe. Felengedjük jó 1 liter vízzel és hozzáadjuk a fűszereket, ízlés szerint sózzuk, paprikázzuk.Mehet bele egy kevés erős paparika is.
Mikor a leves forr, belerakjuk a 3-4 órával korábban lesózott, lemosott halszeleteket és az ikrákat.
Az egészet újra felfőzzük. Természetesen az adagokat lehet duplázni/triplázni.
Egy ilyen tartalmas leves után elég egy tejberizs, palacsinta, fánk, mákos tészta vagy egyéb könnyű desszert.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése