A letisztított apró halat 4-5 liter vízben aprított vöröshagymával fokhagymával zöldségekkel, paradicsomlével felteszünk főni bográcsban, kuktában vagy egy nagyobb lábasban kb. 1,5 órára.
Ezután a nagyobb halak gerincét és a nagyobb halcsontokat (szálkákat) eltávolítjuk. A halakat paradicsompasszírozón lepaszírozzuk (vagy húsdarálón ledaráljuk) és visszarakjuk a főzőlébe. Felengedjük jó 1 liter vízzel és hozzáadjuk a fűszereket, ízlés szerint sózzuk, paprikázzuk.Mehet bele egy kevés erős paparika is.
Mikor a leves forr, belerakjuk a 3-4 órával korábban lesózott, lemosott halszeleteket és az ikrákat.
Az egészet újra felfőzzük. Természetesen az adagokat lehet duplázni/triplázni.
Az egészet újra felfőzzük. Természetesen az adagokat lehet duplázni/triplázni.
Egy ilyen tartalmas leves után elég egy tejberizs, palacsinta, fánk, mákos tészta vagy egyéb könnyű desszert.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése